Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Romige champignonsoep

8 januari 2015 - Author: Linda - 10 reacties

Ik heb Dennis nog nooit zo vaak horen zeggen dat het eten lekker is als tijdens het eten van deze soep. Zelfs niet bij mijn gevulde kipfilet. Nu had hij ook wel gelijk, want deze soep is ontzettend lekker!

Als het koud is, krijg ik altijd zin in soep. En dan vooral lekker dikke, romige soepen. Deze soep is voor zulke momenten ideaal. Champignons hebben een lekker winterse smaak. De ui maakt de smaak van de soep wat voller en het teentje knoflook maakt het helemaal af zonder overheersend te zijn. Extra mooi: deze soep is van begin tot eind binnen een half uurtje klaar.

Champignonroomsoep1

Nodig voor 4 kommen soep (wij hebben dit met z’n tweeën gegeten als avondeten met wat brood):

  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter bouillon
  • tijm
  • 50 mL slagroom
  • peper en zout

Champignonroomsoep4

Aan de slag:

Snijd de champignons in plakjes, de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Ik rasp knoflook graag, zodat er zo veel mogelijk smaak vrij komt.

Smelt de boter. Bak hierin de champignons, ui en knoflook gaar met wat zout. Dit duurt een minuut of 7. Als de champignons en ui gaar zijn, voeg dan de bloem toe en bak dit ongeveer een minuut mee.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Zorg steeds dat de bouillon volledig is opgenomen voordat je het volgende toevoegt, om te voorkomen dat je klontjes krijgt. Voeg ook de tijm toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper. De soep is nu klaar om te serveren!

Ik laat de soep bewust niet opnieuw koken, om te voorkomen dat de slagroom gaat schiften. Let hierop als je de soep op een later moment wilt opwarmen, zorg dan dat je de soep wel verwarmt, maar niet laat koken. De soep smaakt er niet minder om, maar het ziet er wat minder smakelijk uit als je van die witte spikkels in je soep hebt.

Champignonroomsoep2

Categories: Soep - Tag: , , , , , ,

Discussion (10 reacties)

  1. by Es' Factory
    Beantwoorden

    Ah! Soep! Dat kan altijd! Dit recept zet ik op mijn lijst!

  2. by Mayra
    Beantwoorden

    Ik ga deze champignonsoep (met een klein beetje invulling van mezelf) als voorgerecht tijdens kerstavond serveren. Makkelijk te maken en het ruikt in ieder geval al heerlijk!

  3. by Heleen Klein
    Beantwoorden

    Ik heb het recept gevolgd maar ipv slagroom heb ik crème fraiche gebruikt, de soep is te waterig en de smaak van boter proefde ik er bovenuit, ik heb roomboter gebruikt … de kleur van mijn soep is ook lichter dan die van de foto… welke bouillon heb jij gebruikt? Ik heb een blokje runderbouiilon aangevuld met 1 liter water .wat heb ik verkeerd gedaan?

  4. by Rina
    Beantwoorden

    Welke bouillon heb je gebruikt ?

    • by Linda
      Beantwoorden

      Ik gebruik bijna altijd groentebouillon 🙂

      • by Judith
        Beantwoorden

        Ik gebruik altijd bij het maken van champignonsoep bospaddestoelen bouillon van Albert Hein. Geeft extra smaak!

        • by Linda
          Beantwoorden

          Wat een goed idee! Ga ik de volgende keer ook proberen.

  5. by Willeke
    Beantwoorden

    De eerste keer dat ik champignonsoep maak. Wat een heerlijk soepje. Echt een aanrader om te maken. Een volle smaak met weinig ingredienten!

    • by Linda
      Beantwoorden

      Wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie