Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Salade met rivierkreeftjes en ei

30 maart 2015 - Author: Linda - 1 reactie

We trappen de paasweek af met een gerechtje wat je goed kunt serveren als lunch met Pasen, of als voorgerechtje. Deze salade met rivierkreeftjes en ei is heerlijk fris en daarmee ideaal als afwisseling tussen al het chocolade-geweld.

Salade met rivierkreeftjes en ei2

Als je echt lef hebt, pocheer je de eitjes voor op de salade. Helaas waren mijn eieren waarschijnlijk niet vers genoeg, want met deze eieren lukte het echt niet. Na vier pogingen heb ik het opgegeven en ben ik voor gekookte eitjes gegaan. Ook erg lekker!

Later deze week zal ik een aantal tips geven voor het pocheren van eieren. Vandaag laat ik je deze heerlijke salade zien!

Salade met rivierkreeftjes en ei1

Nodig voor 4 personen:

  • 3 eetlepels witte wijn-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel mosterd
  • een mespuntje suiker
  • peper en zout
  • 1 sjalotje
  • vier handjes gemengde sla
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 4 eieren

Salade met rivierkreeftjes en ei5

Aan de slag:

Meng de witte wijn-azijn met de olijfolie, mosterd, suiker en wat peper en zout. Dit is je dressing.Snijd het sjalotje heel fijn. Meng dit door de dressing.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de avocado in blokjes. Roer hier de dressing doorheen.

Kook of pocheer je eieren. Ik vind de eieren perfect als ze 5 minuten gekookt zijn (eieren pas in het water als het water kookt) of 3 minuten gepocheerd zijn, maar doe dit vooral zoals je zelf het liefst hebt!

Leg op ieder bord ene handje sla. Leg hier het tomaten-avocadomengsel op. Verdeel de rivierkreeftjes over de borden en leg vervolgens de eieren bovenop de salade.

Salade met rivierkreeftjes en ei3

Categories: Lunch, Salade, Voorgerecht - Tag: , , , ,

Discussion (1 reactie)

  1. […] Salade met rivierkreeftjes en ei […]

Geef een reactie