Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Snelle tomatenroomsoep met tortellini

28 april 2015 - Author: Linda - 2 reacties

Het allereerste recept op deze blog was mijn tomatenroomsoep. Na al die tijd (en dan bedoel ik de eerste keer dat ik hem maakte, zo’n 15 jaar geleden), is dit nog steeds mijn favoriete soep. Onlangs ben ik een beetje met deze soep gaan variëren, toen ik een snelle en makkelijke maaltijd wilde, die ook nog eens goed zou vullen.

Snelle tomatenroomsoep met tortellini1

Deze snelle tomatenroomsoep is er toen uit gekomen. Ik vind tortellini in de soep altijd erg lekker en het tovert je soep direct om tot een volledige maaltijd. Ideaal!

Nodig voor 4 personen:

 • 30 gram boter
 • 30 gram bloem
 • 500 ml bouillon
 • 500 ml gezeefde tomaten
 • 250 gram tortellini
 • 50 ml slagroom
 • basilicum

Snelle tomatenroomsoep met tortellini3

Aan de slag:

Zet een pan met water op voor de tortellini. Ik zou adviseren om dit in een aparte pan te koken, omdat het zuur uit de tomaten ervoor kan zorgen dat het langer duurt voor de tortellini gaar is.

Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe. Zorg dat de bouillon steeds volledig is opgenomen voordat je weer wat toevoegt. Voeg tenslotte de gezeefde tomaten toe en laat het geheel ongeveer tien minuten koken.

Kook ondertussen de tortellini gaar. Doe de tortellini bij de soep als het gaar is. Snijd de basilicum in reepjes en roer de slagroom en de basilicum door de soep.

Snelle tomatenroomsoep met tortellini2

Categories: Soep - Tag: , , , , , ,

Discussion (2 reacties)

 1. Ik kan altijd soep eten. Zelfs voor ontbijt! Met tortellini wordt het gelijk een maaltijdsoep. Heerlijk.

  • by Linda
   Beantwoorden

   Haha mijn moeder is ook zo, die kan je op ieder moment van de dag blij maken met soep.

Geef een reactie