Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Spekstengels

28 december 2014 - Author: Linda - Geen reacties

De jaarwisseling staat voor de deur, wat betekent dat het tijd wordt om na te denken over de hapjes die deze avond geserveerd zullen worden. Hoewel ik na twee vrij drukke kerstdagen niet van plan ben zelf een uitgebreide borrel te gaan verzorgen, voorzie ik jullie natuurlijk graag van wat extra borrelrecepten!

Ook dit recept is voor mij nostalgie. Mijn moeder maakte dit vroeger op elke verjaardag. Dit hapje doet mij dus denken aan opblijven tijdens een grote-mensen-verjaardag. Inmiddels hoor ik zelf bij de grote mensen (officieel dan) en serveer ik dit hapje nog graag. Niet alleen op een feestje trouwens, maar ook bij een kom soep. Mijn bloemkoolsoep bijvoorbeeld.

Spekstengels1

Nodig voor 20 hapjes:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 ei

Spekstengels2

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een kommetje.

Neem een plakje bladerdeeg. Leg hier twee plakjes ontbijtspek op. Zorg dat alle kantjes bedekt zijn, zodat alle stengels straks gevuld zijn. Bedek dit met een tweede plakje bladerdeeg.

Snijd de stapeltjes in vier repen. Draai de repen in een wokkel.

Leg de stengels op de bakplaat. Bestrijk de stengels met het losgeklopte ei. Bak voor ongeveer 15 minuten.

Categories: Hapjes - Tag: , , , , ,

Geef een reactie