Tomaten-avocado salade met garnalen
23 november 2014 - Author: Linda - 2 reacties
Ook in de winter vind ik een salade op zijn tijd erg lekker. Zeker als in die salade allemaal ingrediënten worden gecombineerd waar ik gek op ben. Tomaat, avocado en garnalen, die combinatie kan bijna niet mis gaan.
Bij elkaar maakt dit een heerlijk frisse salade, die ook nog eens binnen een kwartiertje klaar is. Een zomers recept dat het ook in de winter goed doet!
Nodig voor 2 personen:
- 250 gram rauwe gepelde garnalen
- 250 gram cherry tomaatjes
- 1 avocado
- 150 gram gemengde sla
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- olijfolie
- zout en peper
Aan de slag:
Halveer de tomaten en snijd de avocado in blokjes. Meng dit met de sla.
Snij de bosuitjes fijn. Meng de balsamicoazijn, honing en ongeveer drie eetlepels olijfolie met wat peper en zout. Roer hier de bosuitjes doorheen. Schep dit door de salade.
Breng de garnalen op smaak met zout en peper en bak deze in een beetje olijfolie.
Verdeel de salade over twee borden en verdeel hier de garnalen overheen.
Categories: Diner, Lunch, Salade - Tag: avocado, garnalen, salade, tomaten
Discussion (2 reacties)
Garnalen zijn niet zo heel erg mijn ding, maar ik probeer ze steeds vaker te eten. Dit lijkt me dus zeker wat! Bedankt voor de inspiratie 🙂
Voor mij is het onvoorstelbaar dat iemand garnalen niet lekker vindt ;). Probeer ook mijn mie met garnalen en pindasaus eens dan! Lijkt me een goed gerecht voor als je wilt oefenen met garnalen eten door alle verschillende texturen.