Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Tomatenroomsoep

2 november 2014 - Author: Linda - 6 reacties

Welk recept is nu beter om mijn nieuwe blog mee te beginnen dan het eerste recept dat ik ooit gemaakt heb? Ik was een jaar of 9 toen ik (uiteraard met wat hulp van mijn moeder) mijn eerste uitgebreide diner kookte. Deze soep maakte ik als voorgerecht en hij beviel zo goed, dat ik hem 14 jaar later nog steeds maak. Iedereen die ik deze soep voorschotel is enthousiast. Mijn zusje, die best een lastige eter kan zijn, heeft in de loop der jaren al heel vaak gevraagd of ik deze soep nog eens wilde maken en ook de kinderen van mijn vriend vinden hem erg lekker.

Het recept heb ik in de loop van de jaren behoorlijk aangepast. Zo ga ik tegenwoordig niet meer in de weer met verse tomaten, die meestal toch niet rijp genoeg blijken te zijn. De lekkerste tomatensoep maak ik van gezeefde tomaten. Het resultaat is een heerlijke romige tomatensoep die binnen een half uur klaar is. Serveer hem bijvoorbeeld met wat stokbrood met brie en je hebt een goede avondmaaltijd.

Tomatenroomsoep4

Nodig voor 2 liter soep:

  • 1 liter bouillon
  • 1 liter gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 1 flinke ui
  • 1 prei
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 100 mL room
  • 150 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag:

Tomatenroomsoep1

Snij de ui en de prei in grove ringen. Verhit wat olijfolie en fruit de ui en de prei kort aan met wat peper en zout. Voeg de gezeefde tomaat toe en kook dit geheel voor ongeveer 10 minuten.

Tomatenroomsoep2

Smelt de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Laat de bloem even garen, zodat de smaak van de rauwe bloem weg gaat. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Zorg dat de bouillon volledig is opgenomen voordat je het volgende beetje bouillon toevoegt. Ga hiermee door tot alle bouillon is opgenomen. Zeef het tomatenmengsel en voeg dit toe aan de gebonden bouillon. Kook dit even door.

Tomatenroomsoep3

Klop de eierdooier los met de room en meng de kaas hier doorheen. Zorg dat de soep nu niet meer kookt en roer het roommengsel door de soep. De soep kan gelijk geserveerd worden.

Tomatenroomsoep5

Categories: Soep - Tag: , , , , , , , ,

Discussion (6 reacties)

  1. Ziet er prima uit,, Ga het zeker proberen te koken

    • by Linda
      Beantwoorden

      Leuk oma! Ik ben benieuwd!

    • by Mariska
      Beantwoorden

      Is zeker aan te raden, is toch echt wel mijn favoriet!
      Denk dat ik hem morgen ook maar eens ga proberen te maken.

  2. […] broodjes werken iedere keer. Ze zijn heerlijk voor bij een kom soep, zoals mijn tomaten-roomsoep. Of mijn bloemkoolsoep. Of mijn broccolisoep. Heel veelzijdig […]

  3. […] allereerste recept op deze blog was mijn tomatenroomsoep. Na al die tijd (en dan bedoel ik de eerste keer dat ik hem maakte, zo’n 15 jaar geleden), is […]

Geef een reactie