Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Tonijnsalade

10 november 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Begin juli kocht ik een personenweegschaal, want die had ik nog niet. Ik schrok nogal van het getal dat op de weegschaal verscheen toen ik erop ging staan, dus ik besloot daar gelijk iets aan te doen. Sinds begin juli ben ik ongeveer 8 kilo afgevallen. Ik ben niet constant even fanatiek geweest, de laatste kilo’s zijn een stuk minder snel gegaan, maar het blijft er wel af.

Een van de dingen die ik veranderd heb sinds begin juli, is dat ik tussen de middag bijna altijd een salade eet. Ik zorg dat deze salade ook een goede portie eiwitten bevat, zodat ik genoeg heb om het te redden tot het avondeten zonder te gaan snoepen.

Een van mijn favoriete salades is deze tonijnsalade. Voor Dennis is dit echt zijn absolute favoriet. Voor hem kook ik er meestal ook wat pasta bij, omdat hij iets meer nodig heeft dan ik. Ik neem dan 50 gram pasta per persoon.

Tonijnsalade - 4

Nodig voor 2 personen:

  • 1 blikje tonijn (ik neem altijd tonijn in water)
  • 2 eetlepels fritessaus
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 20 olijven (van die kleine olijven uit pot, ik gebruikte groen, maar zwart kan ook)
  • 1 komkommer
  • 40 gram rucola slamelange

Tonijnsalade - 1

Aan de slag:

Giet de tonijn af. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de olijven doormidden. Roer de tonijn, fritessaus, zongedroogde tomaatjes en de olijven door elkaar.

Schil de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.

Verdeel de sla over twee borden (of bakjes, want je kan deze salade ook prima meenemen). Leg de komkommer hierop. Verdeel vervolgens het tonijnmengsel over de borden.

Tonijnsalade - 3

Categories: Lunch, Salade - Tag: , , , , , ,

Geef een reactie