Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Vanillecupcakes

2 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Cupcakes. Het lijkt zo simpel, maar ik ben tijden op zoek geweest naar het perfecte recept. Ik heb van alles geprobeerd: olie, boter, melk, yoghurt.. Maar ik heb eindelijk het perfecte recept gevonden!

 Vanillecupcakes1

Over de jaren heb ik een paar dingen geleerd als het om het bakken van de cupcakes gaat. Ten eerste is de kwaliteit van je papieren bakcupjes erg belangrijk. De papieren bakcupjes van Dr. Oetker zijn prima, die zijn gewoon in de supermarkt te koop. Mijn favoriet zijn de bakcupjes van House of Marie, daar zijn heel veel dessins van en de papiertjes blijven erg mooi met bakken. Wilton heeft ook veel leuke dessins, maar die cupjes vind ik helemaal niet fijn. Bij het bakken worden ze doorzichtig, waardoor je niets meer ziet van de leuke printjes.

De papieren bakcupjes plaats je in een cupcake bakvorm. Zo blijven de cupcakes mooi van vorm.

Dan alleen nog het vullen van de bakcupjes. Hier heb ik vrij recent de ideale oplossing voor gevonden: een ijsboltang! Een ijsboltang met een diameter van 5 centimeter geeft de perfecte hoeveelheid beslag voor een cupcake. Het voordeel van een ijsboltang is ook dat het beslag er makkelijk uit gaat, door het knijpmechanisme.

Met behulp van deze tips en het onderstaande recept, wordt het maken van de perfecte cupcakes supersimpel!

Nodig voor 12 cupcakes:

  • 125 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • vanille-extract (ongeveer 2 theelepels)
  • 70 mL melk
  • 170 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een snufje zout

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 150°C. Let op, dit is de temperatuur voor mijn oven, maar elke oven is anders. Ik heb zelf een heteluchtoven. Als je een conventionele oven hebt, zou ik het op 170°C doen, maar dit moet je even uitproberen.

Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de eieren, het vanille-extract en de melk toe en mix dit geheel goed.

Meng in een aparte kom de bloem met het bakpoeder en het zout, zodat het bakpoeder en het zout goed verdeeld zijn door de bloem. Voeg dit vervolgens bij de rest van het beslag en mix dit kort. Stop zodra het gemengd is.

Roer het beslag nog een keer goed om met een spatel om te zorgen dat alles gemengd is. Verdeel het beslag over 12 bakcupjes.

Bak dit voor 20-25 minuten. Voor mij is 22 minuten perfect, maar wederom, iedere oven is anders, dus dit is een kwestie van uitproberen. Je kan met een houten satéprikker in de cupcakes prikken om ze te testen. Als de satéprikker er droog uit komt en er geen beslag of kruimels op zit, dan zijn je cupcakes gaar.

Vanillecupcakes3

De cupcakes zijn zo al heerlijk, maar ze zijn natuurlijk nog lekkerder met een lekkere topping. Binnenkort het recept voor mijn favoriete topping: chocoladebotercrème!

Categories: Zoet - Tag: , , , ,

Geef een reactie