Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Zalmquiche met feta en courgette

5 mei 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Eindelijk een quiche met een zelfgemaakte bodem! Ik kan het wel. Deze bodem is best lekker!

Zalmquiche met feta en courgette1

De combinatie in deze quiche is echt fantastisch. Zalm en feta past verrassend goed bij elkaar. Courgette past bij heel veel, het maakt deze quiche helemaal af. Ik zou je echt adviseren dit een keer te maken!

Zalmquiche met feta en courgette3

Nodig voor 1 quiche:

Voor de bodem:

  • 75 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 200 gram zalmfilet
  • 100 gram feta
  • 1 courgette
  • 200 ml slagroom
  • 5 eieren
  • mosterd
  • dille
  • peper en zout

Zalmquiche met feta en courgette4

Aan de slag:

Kneed de boter, bloem en het ei met een snufje zout tot een samenhangend deeg. Laat dit ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg. Bak het deeg voor 10 minuten.

Snijd de zalm, de feta en de courgette in blokjes. Verdeel dit over de taartbodem. Bestrooi met dille.

Klop de eieren los met de slagroom en ongeveer een halve theelepel mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel in de taartbodem. Bak de quiche voor ongeveer 35 minuten.

Zalmquiche met feta en courgette6

Categories: Diner - Tag: , , , ,

Geef een reactie