Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Zelf vanille-extract maken

27 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Wanneer je graag bakt, is goed vanille-extract onmisbaar. De chemische smaak van de vanillesuiker en de vanille-essence met vanilline zal je al snel gaan tegenstaan. Helaas is puur vanille-extract een stuk duurder. Gelukkig is het heel makkelijk zelf te maken!

Het enige wat je nodig hebt om vanille-extract te maken is wodka, vanillestokjes en een fles om het in te doen. Daarnaast heb je een snijplank en een officemesje nodig. Gebruik hiervoor de goedkoopste wodka die je kan vinden, want de smaak van de wodka gaat verloren wanneer je bakt.

Vanille-Extract1

Zelf heb ik een beugelflesje van 210 mL gebruikt met zes vanillestokjes. Dit geeft een mooi sterk vanille-extract. De stokjes heb ik open gesneden. Het merg heb ik uit de stokjes geschraapt en in de fles gedaan. De lege stokjes heb ik ook in de fles gedaan. Hier heb ik wodka overheen gegoten tot de fles vol zat. De fles heb ik dichtgedaan en goed geschud.

Vanille-Extract2

Hierna is het alleen nog een kwestie van wachten. Het duurt ongeveer acht weken voor het extract klaar is voor gebruik. Schud het iedere week even door. De stokjes blijven smaak afgeven. Dit betekent dat de smaak steeds sterker wordt, maar ook dat je de fles bij kunt vullen met wodka wanneer er een deel uit is.

Vanille-Extract3

Dit extract kun je nu gebruiken voor het bakken van taarten, cakes en koekjes. Vervang het vanille-aroma, vanille-essence of vanille-extract uit het recept gewoon door deze pure versie.

Vanille-Extract4

Veel plezier met je huisgemaakte vanille-extract!

Categories: Zoet - Tag: , , , ,

Geef een reactie